Aina se ihmetyttää elokuussa, että miten äkkiä se loma oikein meni ja ennen kaikkea miksei mitään järkevää tullut tehtyä..? Kesäkuussa suunniteltiin sitä ja tätä ja tuota ja kaikkea suurta ja kivaa kun on pitkä loma edessä, mutta sitten tulikin vaan käytyä pari viikkoa töissä, ehkä jossain ulkomailla tai lapissa ja niin, noh sitten loma olikin jo ohi.

1250243927_img-d41d8cd98f00b204e9800998e

Mä ainakin nautin lomasta täysin siemauksin. Ei mun tartte välttämättä käydäkään ehkä keilaamassa, riippuliitämässä, sukeltamassa ja golfaamassa lomalla, mä tykkään vaan löhöillä ja ottaa lungisti. Mä hoidan mieluusti kaikki noi riehat sitten arkena.

Tilanne: 1/0 lomalle!

1250244048_img-d41d8cd98f00b204e9800998e

Ja vaikka lomalla saakin nukkua pitkään ja levätä, eikä tartte tahdä mitään, niin onhan sitä elämän pieniä iloja arjessakin. Me oltiin siskon kanssa vikaa lomaviikkoa tässä muutama päivä keskenään kotona ja no, tehtiin suunnilleen jokatoinen päivä jätskiä. Ja vikaks sitten vielä koristeltiinkin niitä.

Ja kun kavereilla siellä alkoi koulut jo tän viikon tiistaina, niin me pummittiin iskältä lounassetelit ja aateltiin pyöräillä pitsalle. Mutta kun tuli maanantai niin ketään ei huvittanutkaan pyöräillä viittätoista kilsaa pitsalle. No me mentiin sitten siihen kilsan päähän jätskille..

Tilanne: 2/0 lomalle!

1250244066_img-d41d8cd98f00b204e9800998e

Ja onhan se ihanaa lomalla vaan taivastella riippumatossa mökillä ja seurata sudenkorentojen ja päiväperhosten päätöntä kaahaamista eessun taassun ja sitten kun tulee hiki niin kellahtaa kyljelleen ja pyörähtää järveen. Tai savusaunan pehmeistä löylyistä juosta järveen uintilenkille. Tai soutaa veneellä matalikolle ja hypätä veneestä uimaan. Ja ettiä pohjasta järvisimpukoita ja heittää niillä leipiä. Tai mennä kalastamaan verkoilla ilman että kuikan poikaset ui verkkoon: soudettiin iskän kanssa lahden toiseen päähän missä vaarin kanssa oltiin aiemmin nähty paljon pikkukaloja. ja soudettiin siis verkot veteen ja hypättiin järveen ja jahdattii siellä kaikenlaisella mesoamisella ja rynnimisellä kalat verkkoon. Ja sitten upotettiin ne lettutaikinaan ja paistettiin. Mutta voihan sitä arkenakin uida. Siis uimahallissa. Tai käydä Tiimarissa ja ostaa säkillinen kumiankkoja ja kaataa ne kylpyammeeseen ja polskutella siellä. Mutta mä olen kyllä järven kannalla. Siellä on oikeita sorsalintuja. Kuka tyhmä sai päähänsä että ankat edes on keltaisia?

Tilanne: 3/0 lomalle!

Ja tulostaulusta nähdään, ettei kesälomaa voi voittaa. Ei edes kylpyankoilla. Ja omatekoinen jätski on paljon parempaa kuin kaupan jätski.  Ja sitä saa tasan niin paljon kuin napa vetää.
Kesäloma jyrää ja piste.