Kerta kaikkiaan pakko kirjottaa ylös tämä legendaarisen surkea päivä. Pahoittelen Erika, mä en jaksa kirjottaa tätä sulle päiväkirjaan blogin ja facebookin lisäks.

Aamu alkoi mukavasti seitsemältä heräämällä lukemaan englannin koetta varten, joka alkoi vasta kahden tunnin päästä. Jotenkin oli vaan lukeminen taas venähtänyt yhteen päivään. Koulussa 6h aivan unessa, rehellisesti meinasin nukahataa fysiikkaan, jotenkin musta tuntuu etten tajunnut/muista koko tunnilta muita sanoja kuin "radio" ja sekin oli jostain syystä tai toisesta aktiivinen. Mä olin täydellisen apaattinen. Koulun jälkeen tienaamaan rahaa pesemällä pyykkejä, pyykityksen jälkeen kireen vilkkaa bussipysäkille, jossa sain loskassa sestä hyvän tovin ennen kuin bussi suvaitsi saapua. Mikä siinäkin on, että menen aina väärälle pysäkille? Kun sovitaan että nähdään pysäkillä 1 niinb toinen menee pysäkille 2. Tänään vielä sovittiin että lähdetään samalta mistä viimeksi. Arvailuksihan se meni, mä olin pysäkillä 1, toinen pysäkillä 2 ja pysäkki missä piti olla, oli pysäkki numero 3.

Me oltiin menossa Norssin esittelyyn. Mä olin katsonut vielä HSL:n sivuilta, millä dösällä sinne pääsee, mutta ei. sen piti olla (ihan varmasti piti) 14. 

Joko se ei olut tai sitten tässä kusee joku ja pahasti. Me mentiin Spaissin kautta, koska mun teki niin mieli jäätelöä. on tehnyt koko viikon. Eli kolme päivää tämä mukaanlukien. Mä olin kotona vielä laskenut kolikoista tasarahan, että se varmasti riittää siihen ja kun se myyjä siinä laski ne rahat, se vaan totesi, että tässä on nyt kolme euroa ja kahdeksankymmentä senttiä (kymmenen senttiä katosi kun tiputin kolikot maahan vahingossa) ja jäätelö maksaa neljä euroa ja kolmekymmentä vitun pitkää senttiä. Meidän molempien leuat putos parin kerroksen läpi ja Kiinaan. NELJÄ EUROA KOLMEKYMMENTÄ SENTTIÄ. Yksi jäätelö. Pehmis. Pieni. Tästä mä en pääse yli. En ikinä. Myyjä selittää vähän hymyillen, että joo tuli semmonen karkkivero, että piti vähän nostaa hintoja. VÄHÄN. KARKKIVERO. Siis melkein viis euroa yhdestä jäätelöstä! Melkein yhden lounarin verran! Onko se nyt kovinkin hyvä lounas, yksi jäätelö ja pillimehu? Herää kysymyksiä mistä on kysymys. Karkkiverosta. Kuka ääliö keksi sen? Mä vaadin palkan korotusta, 50 senttiä enemmän jokaisesta pyykistäö ja jokaisesta kiitettävästä kokeessa. Karkkivero saatana.

Tässä järkytyksessä meni jo jonkun aikaa, ja meillä oli muutama minuutti ettiä oikea dösäri ja ehtiä vielä bussiin. Eikä hajuakaan missä pysäkki on. Mentiin ulos ja nähtiin 14. Juostaan sen kyytiin ja melkein huokaistaan helpotuksesta. Varmaan parin kilsan matkan jälkeen aletaan miettiä että millon meijän pitää jäädä pois. Joku mies on kohteliaasti salakuunnellut meidän juttuja ja alkaa kommentoimaan keskustelua ja kertoo että me mennään päinvastaiseen suuntaan. No ei se mitään, hypätään ulos ja mennään tien toiselle puolen pysäkille. Kyllä kaikki muutkin tulee vähän myöhässä. 

Juostaan tietä takasin päin, ja ei löydetä edes seuraavaa bussipysäkkiä. Riosteyksessä on järkyttävä vesilammikko, valtameri tarkoitan. Mä juoksen lenkkareissa siihen ja sen läpi ja kahlaan kurassa nilkkojani myöten. Kengät epätoivoisen märkinä ja täynnä loskaa. Loppujen lopuksi me käveltiin kamppiin asti takaisin se pari kilsaa ja odotettiin seuraavaa bussia. Se lähti meidän nenän edestä. Loputla kuitenkin päästiin bussiin ja istuttiin siellä, kunnes tuli vähän omituinen olo, jotain mätää tässä tuntuu olevan, kun ulkona ei ole edes katulamppuja. Bussissa on yksi tyyppi meidän lisäksi. Me päätetään jäädä pois bussista ja mennä takaisin päin, jos vaikka mentiin ohi pysäkistä. Se tyyppi tuli kanssa ulos (me oltiin jossain sataman takana?)  Ja kysyy minne me ollaan menossa. Norssiin. Se rupee nauramaan ja sanoo että ootte vähän väärässä paikassa. Me selitetään että me ollaan Espoosta, ei me voitu tietää. Se menee ihan totiseks kunnes repee uudestaan "Espoosta vielä, ei helvetti!" Ihan kun se jotenkin selittäis kaiken miks me pöllöillään vähän väärässä paikassa. Mokoma juppi. Se juppi kuitenkin neuvo meitä menemään takas bussiin jolla me tultiin, koska se kääntyy tässä takasinpäin. Me käännytään, ja bussi kaasuttelee meidän nenän edestä. Se sanoo, että mutkan takana on toinen pysäkki menkää sinne nopeesti. Me lähetään juokseen tielle ja meinataan juosta päätä pahkaa (mistä tuo sanonta tulee??) toisen bussin alle. "Älkää nyt saatana alle juosko!" Niin, no mutta mehän ollaan espoolaisia, me ollaan vähän tyhmiä.  Me tykätään juosta bussien alle. Sitten kilpaa bussin kanssa pysäkille ja päästiin sisälle ja se meni ihan varmasti eri reittiä takas kun mitä tuli. Tai sitten me ollaan molemmat harvinaisen sekasin ja sokeita. 

Me tultiin takasin kamppiin kakskyt minuuttia sen jälkeen kun olis pitänyt olla norssissa. Todettiin, että ei kyllä lähdetä enää uudestaan seikkailemaan minnekkään, vaan päädyttiin pelaamaan Finnkinolle In The Groovea. 

Siinä ei sentään ollut "makeisveroa".